Close Menu

Het is ons gelukt om even een paar minuten van de kostbare tijd van eigenaresse van Salon Backstage, Flagship Store Moroccanoil, Eva Zwart-Cramer in te pikken, en haar onze vragen voor te leggen. We hebben een plaats kunnen bemachtigen in de kappersstoel en nemen een kijkje backstage!

Knippen of kleuren? 

Knippen was mijn specialiteit, maar ook omdat ik verder nooit ben bij geschoold in de nieuwste technieken. Ik kom nog uit het coupesoleil tijdperk. :-)

Hoe lang werk je al in de kappersbranche?

Sinds 1987 ben ik begonnen met het vak en heb ik van mijn 16e tot mijn 36e af en aan in verschillende salons gewerkt in Den Haag.  Helaas kreeg ik op mijn 19de een ernstige vorm van kapperseczeem en was ik gedwongen om ander werk te gaan doen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ben dus wel altijd verbonden geweest met mijn vak. Na 7 jaar als manager in de fitnessbranche te hebben gewerkt, kwam Salon Backstage op mijn pad en ben ik van frontdesk manager en gastvrouw doorgegroeid naar salon manager en nu sinds 1 jaar als trotse eigenaar!

Wat doe je naast Salon Backstage? 

Salon Backstage is natuurlijk een fulltime bezigheid! Ik ben op dinsdag, donderdag en om de zaterdag nog steeds als gastvrouw aanwezig, dat wissel ik af met twee collega's, omdat wij 6 dagen per week open zijn van 9.00 tot 20.00 en ook op zondag open zijn van 11.00 tot 18.00uur. Op maandag werk ik thuis en op vrijdag ben ik in de salon aanwezig en help ik waar kan ook graag de stylisten met folies aangeven, opruimen en wasmassages geven.  Ik heb mij laten vertellen dat ik daar erg goed in ben en ik vind het stiekem ook heel leuk om te doen! Daarnaast zijn wij sinds januari van dit jaar Flagship salon voor Beautydistrict en Moroccanoil. Daar zijn we super trots op. De salon is ook één van de educatie locaties geworden van Beautydistrict en Moroccanoil en zijn een aantal teamleden, waaronder ikzelf, onderdeel van het educatie team. Deze samenwerking begint steeds meer vorm te krijgen en slokt dan ook aardig wat van onze tijd op. Ik probeer één dag in de week vrij te houden voor mezelf, lekker lunchen en bijkletsen met vriendinnen houd je scherp en energiek! ;)

Wat is jouw gevoel bij Beautydistrict en de toegevoegde waarde voor jou om flagship salon te worden?

Ik ben in 2016 op uitnodiging van Beautydistrict meegeweest naar de opening van de Moroccanoil Academy in Barcelona. Salon Backstage werkt al vanaf het begin met Moroccanoil en het is ons "grootste" merk. Los gezien van de kwaliteit en kracht van het merk zelf, is de samenwerking en interactie met Beautydistrict heel prettig en fijn. Dat heeft voor mij ontzettend veel waarde. Helaas zijn er prachtige merken op de markt waar het bedrijf erachter weinig aandacht besteed aan partnership en alleen maar wil verkopen. Dat werkt voor mij niet en ik denk dat dat niet van deze tijd is. Werken met een brand is meer dan bestellen en leveren, persoonlijke interactie is onlosmakelijk verbonden met succes. Wat dat betreft zitten Beautydistrict en Salon Backstage helemaal op één lijn. Tijdens de trainingen in Barcelona is ook gebleken dat samenwerking ook de filosofie is van Moroccanoil. Educatie, marketing en sales zijn eigenlijk drie takken van sport inéén.  Het één werkt niet zonder het ander. En daarnaast is goede ondersteuning en een leuke persoonlijk relatie onmisbaar. Iedereen bij Salon Backstage kent bijvoorbeeld Rolf, de oprichter van Beautydistrict en Rolf kent iedereen in ons team. Onze samenwerking heeft toegevoegde waarde voor Salon Backstage, omdat wij ons kunnen profileren door onze verbondenheid met Moroccanoil en Oligo, als locatie voor educatie en onze brand ambassadors, maar ook voor Beautydistrict, omdat wij onze kennis vanuit de branche kunnen delen met hen als distributeur. Zo testen wij nieuwe producten en delen onze (kritische) ervaringen weer met hen. En de mooie visuals op de muren zijn mooi meegenomen! ;)

Wat is jouw ultieme Moroccanoil-moment? 

Ik ga zelf tegenwoordig met een buzzcut door het leven, maar ben wel een echte diehard Moroccanoil fan! Ik smeer iedere ochtend en avond (voor ik naar bed ga) treatment op mijn hoofd, (dan ruikt mijn kussen ook zo lekker), douche met de body douche gel en de handcreme zit altijd in mijn tas! Mijn ultieme Moroccanoil moment beleef ik dus eigenlijk de hele dag door!!