Close Menu

EUROVISIE SNEAK PEEK BACKSTAGE BIJ BEAUTYDISTRICT L.A.B.

Of het nou in de salon is of bij jou thuis; haarstyling van topniveau is nog maar een paar stappen weg! Omdat wij niet konden wachten tot het Eurovisie songfestival begint, hebben wij alvast wat van onze inspiratie en enthousiasme gestopt in het creëren van een aantal looks die we binnenkort stap voor stap voor jullie zullen uitleggen zodat jij ook kunt Stylen Like A Star! Wij geven jou inside access tijdens onze eerste dag op de set in het Beautydistrict L.A.B. en exclusieve sneak previews over wat je kunt verwachten van de hair-hack tutorials die eraan komen. Van nonchalante krullen tot aan lente-looks vol met kleur; laten we een kijkje nemen!

Op de set

Het heeft de afgelopen weken borstels, haarspray en actie geregend in het Beautydistrict L.A.B. Het Moroccanoil team, onder leiding van Eurovisie Creative Director Antonio Corral Calero en Regionale Educatie Manager Mariska Schutten, kon niet wachten om de modellen te transformeren naar echte supersterren. En we moeten zeggen, de looks zijn precies zo prachtig geworden als we voor ogen hadden... 

Toen we Antonio vroegen wat zijn grootste doel was tijdens dit proces, noemde hij zijn missie om op een toegankelijke manier te inspireren. ''Het gaat er echt om dat je je eigen schoonheid (her-)uitvindt'', noemt hij. ''Omarm de schoonheid die je hebt en inspireer anderen daarmee. Moroccanoil wil dolgraag eindeloze diversiteit laten zien door verschillende haarstijlen en kleuren. Het maakt ons zo ontzettend blij dat we iedereen hiermee de tips en tools kunnen geven om hun leven iets gemakkelijker te maken.''

Zoals we inmiddels gewend zijn in de wereld van vandaag, geleid door een wereldwijde pandemie, verliep de dag iets anders dan gepland. Om alles specifiek volgens de richtlijnen van het RIVM in te kunnen richten, werd het gehele team op de set van te voren getest. Hierbuiten was er echter gelukkig nog steeds ruimte om op een hectische, drukke, maar vooral ook plezierige manier aan de slag te gaan met de gehele Moroccanoil collectie.

Één van de enthousiaste assistenten in het Moroccanoil team is Hanneke Brattinga. ''Het voelt zo prettig om weer volledig aan de slag te kunnen na twee lange maanden in lockdown! Het geeft me ongekende energie om weer terug te zijn.''

Laten we eens bekijken hoe iedereen zijn creatieve energie heeft gestopt in de looks die jij ook gemakkelijk zelf kunt gaan creëren: 

Klaar voor de lente!

Model Tristan kreeg een look die perfect paste bij het frisse, maar zonnige weer dat echt bij de lente hoort. Deze casual, genderneutrale look is zeer gemakkelijk thuis na te doen met maar een paar simpele stappen en producten. En natuurlijk een beetje liefde en verzorging! 

De Wet Look

Kom je tijd tekort en is jouw bus met Dry Shampoo leeg? Wat we doorgaans een totale nachtmerrie voor ons haar noemen, is nu de perfecte setup voor een gladde en geraffineerde stijl genaamd ''de Wet Look''. Wij hebben Tristan's haar getransformeerd tot een editorial look waarbij we slechts een paar simpele trucs hebben gebruikt. Voeg deze look maar snel toe aan jouw ''drukke dagen-schema'', direct onder de messy bun en strakke paardenstaart. 

Zomer styling

Steek je hand op als zomerstyling je de zenuwen geeft! Het hele proces van föhnen en stijlen wanneer het weer werkelijk te heet en broeierig is om je haar niet te laten pluizen kan voor allerlei problemen zorgen (je kunt soms echt het gevoel hebben dat je je haar voor niets doet...). Maar wij zijn hier om je zorgen weg te nemen. De zomer moet er juist zijn om te relaxen en je geen zorgen te maken - ook niet om je haar! Daarom zijn we ook bezig geweest met het creëren van een look die perfect is voor als de storm rond Eurovisie 2021 gaat liggen. We hebben de prachtige lokken van ons model Anna onder handen genomen en er nonchalante vlechten mee gemaakt die perfect zijn voor die echte summer vibe.   

Inkleuren

We weten echt niet waar te beginnen als we onze liefde voor de Color Depositing Masks moeten beschrijven. Ze zijn perfect voor diegene die nog steeds niet naar de kapsalon kunnen of willen, maar ook perfect voor iedereen die opzoek is naar een milde extra touch kleur in het haar, zonder dat het resultaat nog maandenlang zichtbaar blijft. Ze zijn DIY en gemakkelijk zelf aan te brengen en brengen je in no time op Eurovisie-niveau!   

Haarstyling at home 

Nu er nog steeds wereldwijd veel salons gesloten zijn, is het belangrijker dan ooit om goed te kijken naar welke rituelen je zelf kunt creëren, gewoon lekker thuis. Voorkomen dat je haar beschadigd raakt, omdat je het niet door een professional kunt laten behandelen, is hier veruit het belangrijkst. Hierom kun je er het beste op letten om je haar en haarkleur thuis éxtra goed te verzorgen. Daarnaast, door je haar nu goed te verzorgen, zal je eerstvolgende bezoek aan de salon niét alleen maar hoeven gaan over het herstellen van je haar, maar meer over het lekker in de watten leggen van je lokken en er weer iets prachtigs (nieuws?) mee doen.

''Quarantaine heeft veel mensen ertoe gezet om beter na te denken over hoe we onszelf goed kunnen verzorgen. Hoe we lief kunnen zijn voor onszelf, voor ons lijf en ook voor ons haar. Wij willen op onze manier laten zien hoe je dat nog beter kunt doen'', aldus Antonio.

Daar hoef je niet extreem veel voor te doen of veranderen. Het begint allemaal bij de eerste, simpele stap, zoals het toevoegen van een verzorgend haarmasker aan je wekelijkse routine. Of het gebruiken van een leave-in product dat je haar beschermt tegen allerlei dagelijkse factoren die je tegenkomt, zoals beschadiging door hitte of UV-straling. Ook het haar van ons model Anna hebben we daar extra goed tegen willen beschermen. Wij bevelen aan dat je de extra tijd die je nu extra doorbrengt in je huis, gebruikt om je haar minder bloot te stellen aan styling met hete tools en je haar even wat ademruimte te geven.

We zullen snel bij je terugkomen met meer beeld en tips van de looks die we voor je hebben gecreëerd. Kijk uit naar onze stap-voor-stap tutorials met professionele stylingtips en tricks. In de tussentijd - zorg goed voor jezelf en voor je haar!  

Eurovisie Sneak Peek Backstage bij Beautydistrict L.A.B.