Close Menu

Moroccanoil, de pionier in wereld van haarproducten rijk aan arganolie, kondigt met trots aan dat het de hoofdsponsor zal zijn tijdens het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam, georganiseerd door de European Broadcasting Union (EBU). Als exclusieve sponsor van het jaarlijkste event, dat wereldwijd meer dan 200 miljoen tv-kijkers bereikt, heeft Moroccanoil volledige media- en online rechten verkregen als onderdeel van een partnership dat niet alleen voor het aankomende event zal gelden, maar voor de komende 10 edities.

Moroccanoil zal teams met hun beste haarstylisten opstellen en uitzenden om te zorgen voor expertise en innovatie van de hoogste plank in het voorzien van haarstyling voor de kandidaten tijdens de rehearsals en live TV shows, die in meer dan 40 landen in Europa en daarbuiten worden uitgezonden.

Jon Ola Sand, de Executive Supervisor van het Eurovisie Songfestival bij de EBU, zegt hierover: ‘‘We zijn blij dat we Moroccanoil mogen verwelkomen als Presenting Partner van het Eurovisie Songfestival in 2020 en daarna. Dit is een perfect partnership tussen ‘s werelds grootste live muziek event en een internationaal beauty merk dat tot de top behoort. We kijken er naar uit om te werken met de Moroccanoil stylisten en zullen er op die manier voor zorgen dat de kandidaten niet alleen fantastisch klinken, maar er ook fantastisch uit zien.’’

‘‘Moroccanoil is vereerd dat de EBU haar gekozen heeft als Presenting Partner voor het Eurovisie Songfestival en we kunnen niet wachten tot we onze beste tips & tricks met mensen over de hele wereld kunnen delen tijdens dit baanbrekende event’’, aldus Moroccanoil CEO David Cohen. ‘‘Als professioneel haarverzorgingsmerk dat een focus heeft op het ondersteunen van de creativiteit van haarstylisten, geloven wij er in dat het Eurovisie Songfestival een perfect platform biedt om deze creativiteit tot uiting te brengen en onze revolutionaire producten rijk aan arganolie met iedereen te delen.’’

Het partnership met het Eurovisie Songfestival draagt bij aan het wereldwijde succes van het haarverzorgingsmerk als industry-favorite, met vele top stylisten die de Moroccanoil producten al veelvoudig gebruiken bij shoots en shows zoals de Oscars en Grammys.

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt plaats in Rotterdam, Nederland en zal tevens geproduceerd worden door de EBU en Nederlandse publieke omroepen NPO, NOS en AVROTROS.

Over Moroccanoil

Tien jaar geleden zorgde een vonk van inspiratie voor een herdefinitie van de haarverzorgingsindustrie; een decennium later is onze passie nog groter. Als pionier van de oil-infused haarverzorging, creëerde onze originele Moroccanoil Treatment een wereldwijde ‘buzz’ rondom arganolie en maakte de weg vrij voor een uitgebreide lijn van oil-infused haarverzorgingsproducten om in de behoeften van alle haartypes te voorzien. Vandaag de dag is Moroccanoil verkrijgbaar in meer dan 65 landen over de hele wereld, maar ons doel blijft hetzelfde: mooie transformaties mogelijk maken en producten creëren die vertrouwen wekken. Moroccanoil producten zijn verkrijgbaar bij de betere salons, spa’s en online.

Over het Eurovisie Songfestival en de European Broadcasting Union

  • Het Eurovisie Songfestival is ‘s werelds grootste live muziek event. Het wordt jaarlijks georganiseerd door de European Broadcasting Union (EBU). De competitie, waarbij elk deelnemend land een lied instuurt ter vertegenwoordiging, vindt jaarlijks plaats in het land dat de editie daarvoor gewonnen heeft.
  • Het event wordt geproduceerd door de EBU, samen met het land dat de winnende inzending van het jaar daarvoor heeft verzorgd. 43 landen namen deel aan het Eurovisie Songfestival van 2019 en het werd gewonnen door Nederland, met het nummer ‘‘Arcade’’ van Duncan Laurence.
  • Het Eurovisie Songfestival vindt elk jaar plaats sinds 1956. 27 landen hebben de competitie 1 of meerdere keren gewonnen.
  • Het Songfestival van 2019 bereikte meer van 180 miljoen Tv-kijkers in meer dan 40 landen en ook nog eens miljoenen mensen online.
  • De EBU representeert 116 media organisaties in 56 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en heeft 34 associaties in Azie, Afrika, Australie en Amerika.

Ontdek meer over het Eurovisie Songfestival op eurovision.tv, of volg ze op Facebook, Instagram en YouTube.