Close Menu

ARGAN DOOR MOROCCANOIL: TOEN & NU

Moroccanoil co-founder Carmen Tal kwam toevalligerwijs in aanraking met arganolie: aan de andere kant van de wereld in een salon waar ze terecht kwam toen ze op reis was. Betoverd door wat de haarstylist daar met haar haar deed, besloot Carmen de - toen nog relatief onbekende - argan behandeling nader te onderzoeken. We weten inmiddels wat daaruit is voortgekomen! Verwonderd door hoe de argan behandeling haar haar had hersteld, gezonder had gemaakt en had doen glanzen, was ze vastberaden om dit ingrediënt ook in Amerika te introduceren: Moroccanoil werd geboren.

Intussen is Moroccanoil als merk - dat begon met de iconische Treatment - alweer 10 jaar verder en is de collectie uitgebreid met een volledige lijn van haar- en body producten voor ieder haartype; allemaal verrijkt met pure arganolie. En dat is met een goede reden: arganolie werkt.

Dus wat is arganolie nu eigenlijk?

Hoewel het ingrediënt arganolie pas het afgelopen decennium tevoorschijn is gekomen in allerlei beautyproducten, heeft het roots die al eeuwen bestaan. Gemaakt van het fruit dat de arganboom produceert, wordt de olie al veel langer gebruikt om extreem droge huid te behandelen of bijvoorbeeld om smaak te geven aan couscous!

Wat dit ‘’liquid gold’’-ingrediënt zo waardevol maakt is de hoge concentratie van antioxidanten, vitamines E en essentiële vetzuren. Door een hoge concentratie van deze pure olie te verwerken in elk product, van de Treatment tot in de handcreme en shampoo, is Moroccanoil in staat om elk haar- en huidtype een luxe, verzorgende behandeling te bieden. 

‘’Waarom ik hou van haar producten die rijk zijn aan arganolie?’’, vraagt Moroccanoil Artistic Director Kevin Hughes. ‘’Omdat het meer brengt dan alleen een reiniging of styling. Je verzorgt je haar echt tot in de puntjes door het te voeden met een formule die het haar minder pluizig, meer controleerbaar en sterker maakt. Lees: die lange, gezonde lokken waar je zo van droomt, lijken niet meer zo ver weg!

Hoewel Moroccanoil altijd een weg probeert te vinden om pure arganolie te verwerken in alle producten samen met andere voedende ingrediënten, dient er ook aandacht te worden besteed aan de verzorgende werking van argan on its own. Een paar druppels van Moroccanoil Pure Argan Oil direct aanbrengen op je huid na het scrubben, bijvoorbeeld, geeft een ultiem verzachtend effect. ‘’Of gebruik een paar druppels in je haar en steek het daarna op voor je gaat slapen’’, zegt Kevin Hughes. ‘’Wanneer je je haar de kans geeft om de druppels s’nachts op te nemen, hou je je haar jeugdig en gehydrateerd’’. Je kunt de olie zelfs gebruiken bij het scheren! Je kunt er eigenlijk alles mee doen, probeer er alleen niet mee te koken. Argan waarmee wordt gekookt maakt een ander productieproces door. Wie weet, misschien introduceert Moroccanoil dat ooit ook nog! ;-)