Close Menu

TIPS & TRICKS VOOR KRULLEND HAAR

Meiden met krullen weten één ding heel goed: het verzorgen van krullen is geen kwestie van wassen en de deur uit. En krullen goed houden, zonder dat ze gaan pluizen? Dat kan ook een flink karwei zijn. Dus wij besloten om een expert in te schakelen en hebben Moroccanoil Educator Amanda Moran om haar beste krullen-tips gevraagd. 

Hoe is het stylen van krullen anders dan dat van andere haartypes?

Krullen op zich zijn niet alleen anders dan andere haartypes; ook elke krul is weer anders. Met zo veel verschillende natuurlijke krulpatronen, kan het moeilijk zijn om exact te bepalen welke product routine het beste bij jouw type krul past. 

Hoe kom je er achter wat voor type krul je zelf hebt?

Wanneer je krul nat is, kun je er het beste achter komen welk type krul jij hebt. Er zijn losse krullen, natuurlijke slag, spiraalvormige krullen, strakke, gedefinieerde krullen en kroeshaar. De dichtheid en structuur van je haar spelen ook een rol in het bepalen welk type je hebt.

Welke krul producten kan ik gebruiken om mijn krullen de hele dag goed te houden?

Wanneer je fijne, losse krullen hebt, is een product voor extra glans en definitie, zoals Intense Curl Cream, ideaal. Voor spiraalvormige krullen is Curl Defining Cream een goed product, zodat het krulpatroon wordt verbeterd, of Curl Control Mousse, om pluis te verminderen. Het moment dat je uit de douche stapt, begint het proces al direct. Wring je krullen uit met een microvezeldoek of t-shirt. Hierna kun je direct je stylingproducten aanbrengen. Breng met je handen de gewenste vorm krul in je haar.

Wat is de beste manier om krullen te stylen met tools?

Krullen kunnen weinig hitte hebben. Het droogt ze uit! Vermijd daarom zoveel mogelijk het stylen met hete styling tools. Föhnen kun je het beste doen met een diffuser, op de koudste stand.  

Wat is de beste manier om krullen op de natuurlijke manier te laten drogen?

Wat je ook doet: raak je krullen niet aan. Als je je stylingproducten hebt aangebracht, kun je het beste van je haar afblijven tot het helemaal droog is, anders verstoor je de werkzaamheden van de producten. 

Wat zijn je ultieme tips voor gezonde krullen?

Een gedeelte wat vaak vergeten wordt, is de hoofdhuid. Dry Scalp Treatment is goed voor krullend haar, gezien die hoofdhuid nog wel eens wat droger dan gemiddeld kan zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je de zoektocht naar jouw perfecte routine begint. Soms zijn krullen van zichzelf pluizig en oncontroleerbaar; maar met de juiste producten zijn ze altijd gezond en gedefinieerd te krijgen!

Bestel Moroccanoil Curl producten!

Tips & Tricks voor krullend haar